UEFA oznámila užší výběr třech kandidátů na Nejlepšího hráče Evropy sezóny 2013/14

Tento rok to bude už čtvrtý ročník této nové trofeje, která se narodila z iniciativy prezidenta UEFY Michela Platiniho a jeho spolupráce s Evropskými sportovními médii (ESM).

Tři hráči, kteří ve druhém kole hlasování dostali nejvíce hlasů, jsou (v abecedním pořadí): Manuel Neuer (Německo – FC Bayern Mnichov), Arjen Robben (Holandsko – FC Bayern Mnichov) a Cristiano Ronaldo (Portugalsko – Real Madrid CF).

Předchozími vítězi se stali Lionel Messi v sezóně 2010/11 (kandidáti – Cristiano Ronaldo, Xavi Hernández a Lionel Messi), Andrés Iniesta v 2011/12 (Lionel Messi, Cristiano Ronaldo a Andrés Iniesta) a Franc Ribéry v 2012/13 (Lionel Messi, Cristiano Ronaldo a Franc Ribéry).

Dočká se tento rok i Cristiano Ronaldo? Třikrát byl v užší nominaci, ani jednou nevyhrál. Naše redakce tipuje pro tento rok právě jeho.

Porota složená z 54 žurnalistů z každé země (členové UEFY) rozhodne 28. srpna 2014 při živém hlasování o jejím letošním vítězi. V ten samý den se budou i losovat základní skupiny Ligy Mistrů.

UEFA taktéž oznámí tři kandidátky na stejnou cenu pro rok 2013/14, zde se jedná teprve o druhý ročník. Zde budou novináři vybírat z: Nilla Fisherová (Švédsko – VfL Wolfsburg), Nadine Keßlerová (Německo – VfL Wolfsburg) a Martina Müllerová (Německo – Vfl Wolfsburg). Vítězka bude vybrána při stejné příležitosti jako mužský výherce.